1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het Chinese bedrijf Goophone heeft weer op schaamteloze wijze het ontwerp van een van de grote fabrikanten van smartphones gebruikt voor een eigen product. Ditmaal betreft het de nieuwe HTC One, die nog aangekondigd moet worden.

Goophone staat al jaren te boek als een bedrijf dat zo snel en precies mogelijk kopieën van high-end smartphones ontwikkelt. Het begon allemaal met het namaken van Apple’s iPhones, maar onlangs viel ook de Samsung Galaxy S5 (hands-on) ten prooi aan de grillen van de inspiratieloze ontwerpers van het bedrijf.

De nieuwe HTC One is de volgende smartphone op het lijstje van Goophone. De Goophone M8 is vrijwel een exacte kopie van de smartphone die we eerdere deze week in een lange video voorbij hebben zien komen. HTC moet de smartphone officieel nog aankondigen. Een verschil is wel dat Goophone gebruikmaakt van fysieke aanraakknoppen, HTC integreert ze in het scherm.

Wat specificaties betreft bevat de Goophone M8 een octa-core processor van MediaTek, 1GB werkgeheugen en een Full HD-scherm van 5 inch. De smartphone ondersteunt geen 4G-verbindingen.