1 min

Tags in dit artikel

,

KPN gaat voor een test 2.000 abonnees de mogelijkheid geven om via hun 4G-verbinding TV te kijken. Via de dienst kunnen bij aanvang zestien zenders bekeken worden, opvallende afwezigen zijn er echter wel. Het dataverbruik gaat echter niet van de bundel af.

Met een speciale applicatie zal een deel van KPN’s abonnees binnenkort in staat zijn om via een 4G-verbinding te kijken naar een aanbod van zestien zenders. Opvallende afwezigen hierbij zijn de zenders van de Publieke Omroep, RTL en SBS. Naar verluidt zijn er nieuwe contracten benodigd voor het uitzenden van de content van deze partijen.

Zenders die men wel kan ontvangen zijn bijvoorbeeld Animal Planet, BBC World, Comedy Central, Discovery Channel, MTV en National Geographic. Voordat gebruikgemaakt kan worden van de dienst moeten KPN’s zendmasten wel een update krijgen waardoor ondersteuning voor LTE Broadcasting zal worden toegevoegd.

Middels die standaard wordt het signaal constant uitgezonden en kunnen apparaten dit opvangen. Dat bespaart dataverkeer omdat niet elke gebruiker zijn of haar eigen stream nodig zal hebben.

De proef gaat op 20 maart van start en zal drie maanden lopen. Aan de hand van de resultaten wordt besloten of de dienst op termijn op grotere schaal wordt uitgerold en wat de prijs ervan zal worden.