1 min

Het lijkt aannemelijk dat Samsung opnieuw een mini-versie van het nieuwe vlaggenschip zal uitbrengen. De Koreaanse fabrikant deed dit immers ook met de Galaxy S III en Galaxy S4. Deze modellen waren echter lang niet zo goed als hun grotere evenknie. Ditmaal lijkt Samsung het anders aan te willen pakken, mogelijk zijn de specificaties van de Galaxy S5 mini uitgelekt.

Die uitgelekte specificaties hoeven niet per definitie van de Galaxy S5 mini te zijn, maar het lijkt wel om een toestel met een relatief klein scherm te gaan. Dat komt door de combinatie van een high-end processor met een scherm met een HD-resolutie.

De SM-G750A is namelijk voorzien van een 720p-scherm en een processor die tikt op 2,3GHz. Vermoedelijk gaat het om de Snapdragon 800. Met deze hardware zou Samsung afstappen van de strategie om bij de mini-modellen zowel de afmetingen als de hardware flink te doen afslanken. Die strategie heeft Sony ook gehanteerd met de Xperia Z1 Compact. Deze kleine smartphone werd door ons uitstekend ontvangen.


De SM-G750A is bedoeld voor AT&T-netwerken, daar staat de A voor. Verder draait het toestel op Android 4.3 Jelly Bean, de kans bestaat dat Samsung nog voor de lancering overstapt op Android 4.4 KitKat (review).