1 min

Als Apple dit jaar geen grotere iPhone introduceert, dan lopen klanten weg bij het bedrijf. Die mening is de CEO van Vodafone Group toebedeeld.

Als Apple de volgende iPhone niet met een groter scherm uitrust, zullen klanten overstappen op een andere partij, zo denkt Vittorio Colao, de CEO van Vodafone Group. Vooralsnog is Apple nog niet verloren, maar als er dit jaar geen grotere iPhone komt, lopen klanten volgend jaar weg.

Colao is zelf fan van de Samsung Galaxy Note 3 (review), voorzien van een scherm van 5,7 inch. De iPhone was altijd voorzien van een scherm van 3,5 inch, totdat de iPhone 5 kwam. Deze smartphone en latere modellen hebben een scherm van 4 inch.

Met een groter scherm kan de gebruiker nou eenmaal meer doen, zo vindt Colao. Toch is een phablet zoals de Galaxy Note 3 nog geen algehele vervanger voor de tablet, "maar ik heb wel gemerkt dat je veel van de dingen die je op een tablet kan doen ook met een grote smartphone kunt doen".

Het goede nieuws voor Apple-liefhebbers is echter dat het er ook op lijkt dat het bedrijf dit jaar met grotere modellen op de proppen komt. Er gaan al maanden geruchten over de komst van twee modellen met schermgroottes van ongeveer 4,7 en 5,7 inch.