Google publiceert top 10 van mythes over Google Glass

Abonneer je gratis op Techzine!

Google heeft gisteren een publiek bericht op Google+ geplaatst, waarin een toptien van mythes over Google Glass wordt genoemd. Per punt wordt besproken waarom de beweringen van tegenstanders onzin zijn.

Hoewel mythes volgens Google erg vermakelijk kunnen zijn, kunnen ze ook verontrusting en verwarring zaaien. Om dat bij Google Glass in het vervolg deels te kunnen voorkomen heeft de zoekgigant een toptien met onwaarheden opgesteld.

In de door Google gepubliceerde lijst vinden we bijvoorbeeld een redevoering waarom Glass niet "de ultieme afleiding van de echte wereld" is. Ook de bewering dat Glass beschikt over gezichtsherkenning wordt vakkundig om zeep geholpen, maar daarbij moeten wij wel vermelden dat het niet geheel onmogelijk is.

Het laatste punt is wellicht ook het meest controversiële onderwerp dat Google aansnijdt: "Glass betekent het einde van privacy". Google merkt op dat de komst van camera’s in de 19e eeuw dezelfde vrees veroorzaakten, de integratie van camera’s in smartphones veroorzaakten eenzelfde vrees. Dat gebeurt nu wederom. Zonder Glass zou het aantal camera’s volgens Google eveneens groeien. Daarnaast kunnen camera’s ook voor vele goede zaken gebruikt worden.

Je kan de gehele toptien lezen op Google+. Google publiceerde een maand geleden al een lijst met etiquetteregels voor het gebruik van Google Glass.