1 min

Tags in dit artikel

,

Er zijn bedrijven die graag praten over de achterliggende gedachtes van hun ontwerpen. Samsung begon de laatste tijd steeds meer die richting in te gaan en opent binnenkort ook een website om de designfilosofie toe te lichten.

"Ontwerpen is meer dan een tekening maken op een stuk papier", zo kopt Samsung in. Er zijn vele aspecten betrokken bij het ontwerpen van nieuwe producten. Je kan hierbij denken aan: karakteristiek, specificaties, materialen, kleuren, culturen, emotie, uniekheid, levensduur, milieuvriendelijkheid, enzovoorts.

Op design.samsung.com zal binnenkort een website worden geopend waar Samsung toelichting zal geven over de keuzes op het gebied van ontwerp. De Koreaanse fabrikant lijkt daarmee graag meer aandacht te willen besteden aan het uiterlijk van nieuwe producten.

Make it Meaningful is een uitspraak die we ook tijdens het Mobile World Congress regelmatig hebben horen vallen. Met een nieuw online platform zal Samsung verhalen en oplossingen uit het ontwerpproces van nieuwe producten delen.

De nieuwe website wordt op 27 maart geopend.