1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Luxottica, eigenaar van populaire merken zoals Ray-Ban en Oakley, heeft een deal met Google getekend voor het ontwerpen van Google Glass. Luxottica zal een serie monturen ontwerpen en produceren, de deal is voorlopig echter alleen bedoeld voor de Verenigde Staten.

Met merken als Oakley, Persol en Ray-Ban onder de gelederen kan Luxottica er wellicht voor zorgen dat Google Glass bij de lancering zal aanslaan bij het grote publiek. Google heeft de huidige monturen zelf ontworpen, maar het uiterlijk van de bril maakt de meeste consumenten nog niet enthousiast.

Het is nog onduidelijk wanneer de door Luxottica ontworpen brillen op de markt zwoorden gebracht. Dat zal echter niet binnenkort zijn: "Je gaat Glass morgen nog niet op je favoriete Oakley’s en Ray-Bans zien, maar vandaag is wel een belangrijke dag waarop Glass een nieuw hoofdstuk opent qua ontwerp."

Google vracht eerder al vier monturen uit waarop Glass gemonteerd kan worden, deze frames werden door de zoekgigant ontworpen. Deze monturen stellen gebruikers in staat om glazen op sterkte te gebruiken in combinatie met de bril.