1 min

Het lijkt erop dat HTC’s nieuwe vlaggenschip opnieuw de vloer aanveegt met Samsung’s evenknie. In benchmarks behaalt de nieuwe HTC One hogere scores dan Samsung’s Galaxy S5.

De originele HTC One (review) presteerde destijds beter dan de Samsung Galaxy S4 (review) en het lijkt erop dat HTC dit huzarenstukje weet te herhalen met de volgende iteratie van de HTC One. Wel moet opgemerkt worden dat de onderlinge resultaten per benchmark kunnen verschillen. Vooralsnog weet de nieuwe HTC One de Samsung Galaxy S5 (hands-on) echter op vrijwel alle vlakken te verslaan in AnTuTu Benchmark, Basemark OS II en Basemark X.

In AnTuTu Benchmark behaalde de nieuwe HTC One een score van meer dan 36.000 punten, de Samsung Galaxy S5 moest het doen met 35.666 punten. In Basemark haalt de nieuwe HTC One op alle gebieden hogere cijfers, behalve de browser-benchmark.

Het is mogelijk dat Samsung nog enkele optimalisaties weet uit te voeren voordat de Galaxy S5 op de markt belandt. Op die manier zou de balans uiteindelijk anders kunnen uitpakken. Desalniettemin zou het verschil in prestaties ook te herleiden zijn tot de relatief zware TouchWiz-skin van Samsung.

HTC presenteert het nieuwe vlaggenschip later vandaag.