1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google is begonnen met de uitrol van de dienst Google Now voor Chrome-browsers. Met behulp van Google Now krijgen gebruikers persoonlijke informatie over bijvoorbeeld het verkeer en weer.

Google Now leert van de gebruiker en past daarop de getoonde informatie aan. Zo kan Google Now bepalen waar je woon- en werkadres is en wanneer je tussen die twee locaties reist. Door een schatting van het verkeer te maken kan Google Now aangeven hoe lang je onderweg zal zijn.

De dienst is al geruime tijd beschikbaar op Android en iOS. De komst naar de desktopbrowser werd al lange tijd verwacht. Gebruikers die Google Now momenteel al gebruiken zullen profiteren van de data die daar reeds is verzameld. Die gegevens worden namelijk gecombineerd.

Deze dienst komt nu ook in de Chrome-browser beschikbaar. Gebruikers met een Linux-, Mac- of Windows-systeem kunnen de komende weken een melding voor activering verwachten. Het is wel nodig om in Chrome in te loggen met je Google-account.

Het is ook mogelijk om Google Now handmatig in te schakelen, dat doe je door naar de pagina chrome://flags te gaan en daar Google Now in te schakelen. Eventueel is de functie ook weer uit te schakelen.