1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google heeft de Google Play-editie van de HTC One M8 al in de Play Store geplaatst. Helaas is het toestel niet te koop voor Nederlandse consumenten.

Vorige week startte Google met de verkoop van eigen hardware via Google Play. Vanaf toen konden de Nexus 5 (review), Nexus 7 (review) en Chromecast aangeschaft worden via de winkel van de zoekgigant. Andere fabrikanten zoals HTC, LG en Samsung hebben echter ook varianten van smartphones en tablets beschikbaar gesteld voor deze winkel, maar deze vinden we in Nederland niet terug.

Dat is vooralsnog met de HTC One M8 (hands-on) eveneens niet het geval. De smartphone is vanaf vannacht te koop in Google Play, maar niet in Nederland. In de Verenigde Staten moet men 699 dollar neertellen voor HTC’s nieuwe vlaggenschip.

De Google Play-editie van smartphones en tablets is ontdaan van alle softwarematige aanpassingen van de fabrikanten. Bij de HTC One M8 is de Sense-interface dus achterwege gelaten. Dit zorgt ervoor dat updates voor Android sneller kunnen worden vrijgegeven.

De HTC One M8 wordt in Nederland op 4 april in de winkels liggen. In België moet dat in ieder geval voor 11 april gebeuren. De smartphone komt beschikbaar in de kleuren grijs en zilver en heeft een adviesprijs van 699 euro. Techzine ging alvast aan de slag met HTC’s nieuwe vlaggenschip, lees hier over onze ervaring.