1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Een woordvoerster van Apple heeft tegenover MTV Act aangegeven dat het Amerikaanse bedrijf nauw samenwerkt met het Unicode Consortium om de welbekende Emoji-smileys meer multiculturaliteit te geven.

Momenteel is het zo dat de meeste emoticons uit de Emoji-set een representatie van blanke mensen zijn. Er zijn vrijwel geen andere tinten aanwezig. Dat wordt niet altijd gewaardeerd door een deel van de mensen die zelf geen blanke tint dragen.

Apple is een lid van het Unicode Consortium, dat zich inzet voor de juiste weergave van tekst en emoticons over verschillende platforms. Volgens een woordvoerster werkt het Amerikaanse bedrijf nauw samen met het Unicode Consortium om de Emoji-set een update of uitbreiding te geven, waardoor verschillende culturen beter vertegenwoordigd worden.

Apple voegde in 2012 emoticons voor koppeltjes van hetzelfde geslacht toe aan iOS 6. Dat was ook de eerste keer dat Emoji zonder moeilijke omwegen beschikbaar kwam voor alle iOS-gebruikers. Het was vooralsnog de laatste noemenswaardige update voor de Emoji-set van smileys.