1 min

Hoewel Android alom aanwezig is bij consumenten, heeft het besturingssysteem op de zakelijke markt nog nauwelijks voet aan de grond. Google zou daar graag verandering in brengen en richt zich bij de ontwikkeling van de volgende uitgave op een beter aanbod voor zakelijke gebruikers.

Android heeft vooralsnog niet het imago dat het een veilig besturingssysteem is. Het overgrote deel van mobiele malware richt zich bijvoorbeeld op Google’s besturingssysteem. In de toekomst zou Google daar volgens The Information verandering in willen brengen.

Een nieuwe versie van Android zal een grotere nadruk leggen op beveiliging. Zo zullen er apps ontwikkeld kunnen worden die alleen gebruikt kunnen worden na een persoonlijke verificatie, daarbij kan gedacht worden aan biometrische sensoren zoals vingerafdrukscanners.

Data van apps kan ook op afzonderlijke beveiligde chips worden opgeslagen, terwijl de Android-apparaten ook beter aan te sturen zijn op afstand. Zo wordt het voor systeembeheerders wellicht mogelijk om enkel de zakelijke data van een smartphone te wissen. Samsung biedt deze mogelijkheid al met de zakelijke omgeving Knox (review).

Google zal de nieuwe versie van Android mogelijk tonen tijdens Google I/O in juni.