1 min

Ondanks dat HTC ervoor heeft gekozen om een Qualcomm Snapdragon 801 te gebruiken in de HTC One M8, maakt het geen gebruik van de aanwezige co-processor in deze chipset. HTC heeft in de One M8 een aparte chip geplaatst, die als co-processor dient en de metingen van sensoren verwerkt.

Gisteren was Techzine aanwezig bij de officiële lancering van de HTC One M8, het nieuwe vlaggenschip van HTC. Een van de opvallende specificaties is de aanwezigheid van een co-processor om de activiteit van de sensoren in kaart te brengen.

Onze verwachting was dat HTC gebruik zou maken van Qualcomm’s co-processor die in de Snapdragon 801 aanwezig is, maar dat blijkt niet het geval. In een gesprek met een van de technische mensen van HTC blijkt dat er is gekozen voor een aparte chip, hierin bevindt zich de co-processor welke zeer energiezuinig is en de metingen van de sensoren verwerkt.

Of de chip die HTC gebruikt beschikt over een betere co-processor dan de ingebouwde co-processor van Qualcomm, is op voorhand niet te zeggen. HTC zal er ongetwijfeld van overtuigd zijn dat hun co-processor de beste is. Het is een opmerkelijke keuze, want Sony heeft er bijvoorbeeld voor gekozen om wel gebruik te maken van de co-processor van Qualcomm.

Inmiddels is de HTC One M8 ook al aan een heuse valtest onderworpen, waar de smartphone zich redelijk doorheen heeft weten te slaan.

Bekijk ook onze hands-on van de HTC One M8