1 min

In navolging van de Samsung Galaxy Tab 4 7.0 zijn nu ook persafbeeldingen van de variant met een 10.1 inch-scherm op het internet verschenen. Het is nog onduidelijk wanneer de tablets worden gepresenteerd.

Met het verschijnen van verschillende persfoto’s van de Galaxy Tab 4-reeks lijkt het erop dat Samsung niet lang meer op zich laat wachten met een aankondiging. De nieuwe afbeeldingen zijn uitgelekt via de welbekende twitteraar @evleaks, wie verantwoordelijk is voor vele betrouwbare lekken.


De Galaxy Tab 4 10.1 is naar verluidt voorzien van een quad-core Snapdragon 400-chipset, 1GB werkgeheugen, 3 en 1,2 megapixel-camera’s, 16GB opslagcapaciteit en een micro SD-poort. Het scherm is logischerwijs 10,1 inch groot, de resolutie zou 1280 bij 800 pixels bedragen. Het besturingssysteem is Android 4.4 KitKat, daaroverheen Samsung’s TouchWiz-interface wordt gegoten.

Met deze specificaties is de Galaxy Tab 4 10.1 geen high-end tablet. Voor mensen met grotere wensen is er tegenwoordig wel de Galaxy TabPro- en Galaxy NotePro-reeks.