1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google maakt zich mogelijk klaar om een flinke update voor de Android-app van Gmail te lanceren. Die update brengt nieuwe mogelijkheden voor het benaderen van e-mail waarbij berichten een snooze-functie kunnen krijgen, bekend van een wekker.

Wanneer een nieuwe e-mail is ontvangen, wordt het in de toekomst wellicht mogelijk om aan te geven dat deze over een bepaalde tijd opnieuw moet worden ‘ontvangen’. In feite blijft de mail gewoon opgeslagen, maar wordt deze als gelezen gemarkeerd en na de ingestelde tijd weer ongelezen gemaakt. De ingestelde tijd kan variëren van uren tot weken.

Door een e-mail vast te prikken is het bovendien mogelijk om deze bovenaan de Inbox weer te geven, zoals forumgebruikers bijvoorbeeld wel gewend zullen zijn. Dat zorgt ervoor dat je de mail niet gauw zal vergeten.

Ook krijgt Gmail enkele nieuwe Inbox-mappen. Momenteel kent de dienst de mappen Primair, Sociaal, Promoties en Updates. In de toekomst moeten daar de mappen Reizen, Aankopen en Financiën aan worden toegevoegd.

Omdat de update momenteel nog in de testfase verkeert is er altijd een mogelijkheid dat deze niet in de hierboven beschreven vorm zal worden uitgerold.