1 min

Tags in dit artikel

, ,

Hoewel Sony de Xperia Z1 Compact pas net op de markt is verschenen, zit een opvolger er waarschijnlijk al aan te komen. De Xperia Z2 Compact is bij de Japanse FCC op bezoek geweest voor een keuringsproces. Deze smartphone wordt logischerwijs gebaseerd op de Xperia Z2.

Bij het goedkeuringsorgaan FCC is een toestel met de typenaam SO-04F vermeld, wat waarschijnlijk de Xperia Z2 Compact zal zijn. De gegevens melden een grootte van 127,6 bij 65,5 millimeter, dat is een fractie groter dan de Xperia Z1 Compact (review) die 127 bij 64,9 millimeter meet. Helaas wordt niet vermeld hoe dik het toestel is, de Xperia Z1 Compact is met 9,5 millimeter niet bijzonder slank te noemen.

Afgaande op de genoemde afmetingen van de Xperia Z2 Compact wordt uitgegaan van de integratie van een iets groter scherm. De Xperia Z1 Compact heeft een 720p-scherm van 4,3 inch, dat zou bij de Xperia Z2 Compact 4,5 inch kunnen worden. De camera zal een resolutie van 20,7 megapixel hanteren en heeft een diafragma van 1/2,3.

Sony heeft met de Xperia Z1 Compact een andere aanpak gehanteerd dan de concurrentie. Het Japanse bedrijf koos ervoor om de specificaties van het volgroeide model vrijwel volledig te behouden. Veel andere fabrikanten kiezen voor aanzienlijk minder indrukwekkende specificaties om ook de prijs te kunnen drukken. Dankzij deze andere aanpak is de Xperia Z1 Compact in verhouding vrij duur, maar kreeg de smartphone wel een zilveren award van Techzine.