1 min

Het lijkt erop dat Samsung binnenkort opnieuw een high-end tablet op de markt zal loslaten. Opnieuw zijn er aanwijzingen gevonden die wijzen op een tablet met een AMOLED-scherm van 10,5 inch.

In navolging van de Samsung Galaxy NotePro- en Galaxy TabPro-tablets zal er binnenkort nog een dure tablet op de markt komen. Deze tablet, aangeduid met typenummer SM-T800, zal een high-res AMOLED-scherm van 10,5 inch krijgen. Het scherm toont 2560 bij 1600 pixels.

Het is lang geleden dat Samsung een AMOLED-scherm in een laptop stak, dat gebeurde voor het laatst in de Galaxy Tab 7.7 die in 2012 op de markt werd gebracht.

Ook bevat de tablet volgens SamMobile vermoedelijk een quad-core Snapdragon 801-processor en 2GB werkgeheugen. De opslagcapaciteit kan 16,32 of 64GB bedragen en is uit te breiden via microSD. Op de achterkant zit een 8 megapixel-camera, op de voorkant een 2 megapixel-variant. De accucapaciteit bedraagt 7.900 mAh.

Zoals je mag verwachten van een dergelijk hoogwaardig product is het voorzien van Android 4.4 KitKat, de nieuwste versie van Google’s mobiele besturingssysteem. Het is nog onduidelijk wanneer we een officiële aankondiging mogen verwachten.