1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google heeft Street View een nieuwe functie gegeven, waarmee het mogelijk is om afbeeldingen uit verschillende periodes te bekijken van een bepaalde omgeving. Zo kan je bijvoorbeeld zien hoe een buurt is opgebloeid of afgetakeld in een bepaald tijdsbestek.

Het idee achter deze nieuwe functie is afkomstig van de aardbeving die drie jaar geleden plaatsvond in Japan. De Memories for the Future-functie liet gebruikers door de beschikbare afbeeldingen van de Japanse omgeving bladeren. De schade was zo groot, dat de Street View-afbeeldingen van voor de ramp een soort onbedoelde tijdscapsule vormen. Dat bracht Google op het idee om deze mogelijkheid op bredere schaal uit te rollen.

Sinds 2006 is Google bezig met het verzamelen van afbeeldingen voor Street View. Hoewel de zoekgigant de getoonde afbeeldingen graag zo actueel mogelijk heeft, zijn de oude beelden wel bewaard gebleven. Op locaties waar oude afbeeldingen beschikbaar zijn is een klokje en een schuifbalk zichtbaar in de linkerbovenhoek van het scherm.