1 min

Microsoft heeft een bètaversie van Remote Desktop voor Windows Phone 8.1 uitgebracht. De applicatie is niet bedoeld voor smartphones met een oudere versie van het mobiele besturingssysteem.

Windows Phone 8.1 is in principe enkel bedoeld voor ontwikkelaars, maar is door alle gebruikers te installeren. De bètaversie van Remote Desktop is een universele app, een app-type dat Microsoft in combinatie met Windows Phone 8.1 introduceerde en dat alleen werkt met die versie van het besturingssysteem. Het Windows-systeem moet voorzien zijn van Windows 7 Enterprise, Professional of Ultimate, of Windows 8 Enterprise of Pro.


Met de Remote Desktop Preview-app krijgen gebruikers de mogelijkheid om hun Windows-systeem op afstand aan te sturen vanaf van een Windows Phone-apparaat. De applicatie biedt ondersteuning voor de veegbewegingen van Windows 8, om bijvoorbeeld de Charms-balk tevoorschijn te halen.

Microsoft is voornemens een definitieve versie van de Remote Desktop-app deze zomer uit te brengen. Voor Android en iOS is al enige tijd een variant beschikbaar. Remote Desktop voor Windows Phone is de downloaden vanuit de Windows Store.