1 min

De geruchten rondom een hoogwaardige variant op de Samsung Galaxy S5 blijven hardnekkig, ook als Samsung ze zelf stellig ontkent. Een nieuw gerucht vanuit Azië meldt dat een geüpgradede versie van de Samsung Galaxy S5 wordt voorzien van een schermresolutie van 1440 bij 2560 pixels. Het toestel moet in juni op de markt komen.

De Samsung Galaxy S5 Prime zou niet alleen een scherper beeldscherm krijgen, maar krijgt ook een snellere processor, volgens Asia Today dat zich op anonieme bronnen uit de industrie baseert. De huidige Galaxy S5 (review) is voorzien van een Qualcomm Snapdragon 801- of Exynos 5422-chipset, afhankelijk van de markt. De Galaxy S5 Prime wordt uitgerust met een Exynos 5430-chipset. Wat de chipset precies voor verbeteringen zal brengen is momenteel nog afwachten.

De geruchten over de Galaxy S5 Prime zijn altijd voornamelijk over de behuizing gegaan en ook nu wordt dat aspect niet ongemoeid gelaten. Volgens de bronnen zal Samsung de plastic behuizing inruilen voor een variant van metaal.

Samsung heeft niet gereageerd op de geruchten.