1 min

Tags in dit artikel

, ,

Nokia heeft de hardware-divisie vorige week definitief aan Microsoft verkocht en voor het Finse bedrijf is dat misschien maar beter ook. Uit de laatste kwartaalcijfers blijkt dat de verkopen van telefoons en smartphones met 30 procent is ingezakt. Volgens Nokia is dit slechte resultaat te wijten aan intense competitie.

In vergelijking met een jaar geleden verkocht Nokia 30 procent minder telefoons. Nokia deed het in alle opzichten minder goed dan een jaar geleden. De slechte cijfers zijn niet alleen te wijten aan de lagere vraag naar simpele telefoons, ook de Asha- en Lumia-lijn deed het minder goed. De grote competitie op de markt is volgens Nokia de oorzaak van de negatieve cijfers. De concurrentie verkoopt steeds goedkopere toestellen en de marges worden daardoor ook steeds kleiner.

Nokia heeft in het afgelopen kwartaal een nettoverlies van 239 miljoen euro genoteerd. Nokia Devices & Services, het onderdeel dat verantwoordelijk is voor de telefoons, was goed voor een verlies 326 miljoen euro. Het is de laatste keer dat deze divisie de financiële cijfers van Nokia negatief zal beïnvloeden omdat deze vanaf het huidige kwartaal onder Microsoft valt. De overname werd vorige week afgerond.