1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Zoekgigant Google is mogelijk bezig met het ontwikkelen van een nieuwe productlijn genaamd Android Silver die als vervanging van het Nexus-merk moet dienen. Het doel is om veel meer apparaten te bieden dan momenteel het geval is.

De Nexus-smartphones en -tablets worden in nauwe samenwerking met Google ontwikkeld door derde fabrikanten. Google zou dit proces wat meer los willen laten en duidelijke richtlijnen willen opstellen zodat fabrikanten zelf high-end apparaten kunnen ontwikkelen die hieraan voldoen. Deze apparaten mogen dan voorzien worden van het label Android Silver.

De toestellen moeten dus aan verschillende regels voldoen, zoals bijvoorbeeld de aanwezigheid van een waterdichte behuizing en geavanceerde stemherkenning. Ook wil Google een limiet leggen op het aantal meegeleverde applicaties (bloatware), welke bovendien door de gebruiker te verwijderen moeten zijn. Waarschijnlijk is een bijkomend voordeel dat Android Silver-apparaten sneller van updates kunnen worden voorzien.

Google zou een budget van 1 miljard dollar gereserveerd hebben voor Android Silver. Dat geld wordt bijvoorbeeld gebruikt voor marketing en het subsidiëren van de ontwikkeling van producten. Het is nog onduidelijk of Google al afspraken met partners heeft gemaakt.

Voorlopig blijft Android Silver overigens nog achter de schermen. De eerste apparaten worden pas medio 2015 op de markt verwacht. Het is dus niet aannemelijk dat Google tijdens de Google I/O-beurs in juni al aankondigingen zal doen.