2min

Vandaag zijn de eerste afbeeldingen van Samsung’s volgende tablet uitgelekt. Het Koreaanse bedrijf zal voor de Galaxy Tab S sinds lange tijd weer terugkeren naar het gebruik van een AMOLED-paneel. Afgaande op de afbeeldingen kunnen we concluderen dat Samsung kiest voor een uiterlijk met invloeden van de Galaxy S5 en de Galaxy Tab Pro-serie.

De voorkant van de tablet doet veel denken aan de Galaxy NotePro 12.2 (review) en de identiek ogende Galaxy TabPro-serie. De bezels links en rechts van het scherm lijken echter wel wat afgenomen. Samsung kiest opnieuw voor fysieke knoppen onder het scherm, SamMobile beweerde eerder deze week dat het hier een vingerafdrukscanner betreft.

De achterkant van de Galaxy Tab S kent veel invloeden van de Samsung Galaxy S5 (review). De achterkant is gemaakt van een enigszins stroef plastic dat is voorzien van een patroon met kleine gaatjes. Samsung trachtte bij de Galaxy NotePro- en TabPro-serie om de achterkant te doen ogen alsof deze was bedekt met leer. Er zijn ook twee cirkels zichtbaar in de onderste hoeken, deze zouden van nut zijn bij de bevestiging van accessoires.

De Galaxy Tab S wordt naar verluidt uitgebracht met twee schermgroottes, namelijk van 8,4 en 10,5 inch. Beide AMOLED-schermen tonen 2560 bij 1600 pixels. Het rekenwerk wordt verricht door een processor uit Samsung’s eigen stal, bestaande uit vier snelle en evenveel energiezuinige rekenkernen. De tablets worden uitgerust met Android 4.4 KitKat, afgaande op de foto’s zal Samsung opnieuw de Magazine UX meeleveren.

Het is nog onduidelijk wanneer Samsung de Galaxy Tab S-producten wil aankondigen.