1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Amerikaanse afdeling van Nintendo heeft ervoor gezorgd dat GBA4iOS niet langer te verkrijgen is. GBA4iOS stelde eigenaars van iOS-apparaten in staat om games voor de Game Boy te spelen op hun Apple-apparaat zonder dat een jailbreak vereist was.

GBA4iOS kwam op Techzine al eens langs in de vorm van een recensie. Wij waren onder de indruk van de doordachtheid van de app, zo was er namelijk geen jailbreak vereist, was een ROM-winkel geïntegreerd en konden savegames via Dropbox worden gesynchroniseerd. Dat terwijl de software ontwikkeld is door een jongen van 18 jaar.

Het lijkt nu echter einde verhaal voor GBA4iOS. De software, die naar verluidt miljoenen keren is gedownload, is offline gehaald. GBA4iOS stond tot voor kort op Github online, maar de Amerikaanse afdeling van Nintendo heeft een verzoek ingediend om de code onbeschikbaar te maken.

Riley Testut, de ontwikkelaar achter GBA4iOS, meldt dat de software die al geïnstalleerd is gewoon zal blijven werken. Voorlopig is het echter niet mogelijk om GBA4iOS op nieuwe apparaten te installeren.