1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Vodafone maakte vanmorgen bekend dat de uitrol van het Nederlandse 4G-netwerk versneld plaatsvindt. Het snellere telecomnetwerk moet eind september landelijk beschikbaar zijn. Daarmee verloopt het proces zes maanden sneller dan initieel gepland.

De zachte winter zorgde ervoor dat Vodafone sneller klaar is met de uitrol van het 4G-netwerk dan initieel gedacht. Daarnaast zou Vodafone beschikbare frequenties en techniek beter benutten dan vooraf gedacht werd. Op dit moment is 82 procent van het land al voorzien van 4G-dekking en eind september geldt dat voor de volle 100%.

Het beschikbaar stellen van het 4G-netwerk is volgens Vodafone ook hard nodig: "Het gebruik van 4G groeit heel snel. Daarom hebben we met de netwerkpartners ontzettend hard gewerkt om 4G versneld beschikbaar te maken voor heel Nederland," zegt Vodafone Nederland’s CEO Rob Shuter.

Vodafone merkt op dat de landelijke dekking in september enkel buitenshuis geldt. De dekking in gebouwen zal in de maanden erna worden uitgebreid.

Op de website van Vodafone is te zien hoever de telecomprovider op dit moment is met de uitrol van het 4G-netwerk.