1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Benjamin Smedberg van Mozilla heeft bekendgemaakt dat Mozilla een programma in het leven roept om gebruikers met een oude Firefox-installatie te laten updaten. Mozilla kiest hiertoe omdat gebruikers vaak onbewust vast blijven zitten in een oudere versie van de internetbrowser.

Elke keer als Mozilla een nieuwe versie van Firefox lanceert, blijft ongeveer twee procent van de gebruikers achter op de vanaf dan gedateerde versie van de internetbrowser. Mozilla weet overigens niet waarom deze gebruikers niet updaten. Het beperkt de Firefox-gebruiker hoe dan ook in de functionaliteit en veiligheid, maar Mozilla wil dat probleem aanpakken door de browser voortaan automatisch te laten updaten.

Benjamin Smedberg, wie de ontwikkeling van de browser overziet, merkt wel op dat Mozilla de gebruikersinstellingen zal respecteren. Als een gebruiker van Firefox 3.6 of ouder expliciet heeft aangegeven dat er geen updates geïnstalleerd mogen worden, zal dat ook niet gebeuren. Als is aangegeven dat updates handmatig geïnstalleerd moeten worden, zal Mozilla de mogelijkheid tot updaten alleen expliciet voorschotelen, maar niet zelf doorvoeren.

Bij gebruikers van Firefox 11 tot 26 zal het proces waarschijnlijk iets anders in elkaar zitten, maar Mozilla heeft nog geen definitieve aanpak besloten. Bij Windows-gebruikers zal waarschijnlijk via de UAC-functie een waarschuwingsbericht worden getoond dat een nieuwe versie beschikbaar is, met het verzoek deze te installeren. Bij goedkeuring zal dat inderdaad gebeuren. Geeft een gebruiker geen goedkeuring, dan wordt in het vervolg elke week automatisch een tabblad geopend waarin de nieuwste versie wordt aangeboden.