1 min

Op basis van nieuwe details die Even Blass heeft verstrekt kunnen we opmaken dat de Prime-versie van de HTC One M8 waarschijnlijk voorzien wordt van een groter scherm. Ook de camera lijkt onderhanden te worden genomen.

Evan Blass, bekend van de Twitter-account @evleaks, lijkt op Twitter een persoonlijke vete uit te vechten met HTC. Verschillende topmensen van het Taiwanese bedrijf hebben openlijk hun afkeer voor Blass uitgesproken en dat is voor de twitteraar reden om buitensporig veel details over de doorontwikkelde HTC One M8 (review) te publiceren. Zo werd maandag al duidelijk dat HTC kiest voor andere hardware en een alternatief materiaal voor de waterdichte behuizing.

Afgaande op nieuw materiaal vanuit Blass is ook te zien dat de camera een make-over ondergaat. De cameralens steekt uit de behuizing en is voorzien van een opvallende oranje cirkel. Dat HTC de camera aanpast zou goed nieuws zijn: de kwaliteit van de -desalniettemin bijzondere- camera is wat ons betreft hét nadeel van de HTC One M8.

De HTC One M8 Prime wordt volgens Blass bovendien voorzien van een Quad HD-scherm van 5,5 inch. De originele One M8 beschikt over een Full HD-scherm dat een halve inch kleiner is.