1 min

Tags in dit artikel

, ,

Samsung heeft een nieuwe update voor de S Health-app uitgebracht, waardoor de hartslagmeter in de smartphone voortaan ook gebruikt kan worden voor het meten van het stresslevel van een persoon.

Door de S Health-applicatie op de Galaxy S5 (review) te openen wordt de gebruiker op de hoogte gesteld van de beschikbaarheid van een update. Door de update vervolgens vanuit Samsung Apps te installeren wordt de stressmeting geïntroduceerd.

Het meten van het stresslevel duurt ongeveer 40 seconden, de waarde wordt weergegeven in een horizontale balk met verschillende kleuren. Hoe verder de pijl naar rechts staat, hoe hoger het stresslevel is. Er is dus geen absolute waarde aan de meting gekoppeld. Alle metingen worden in een grafiek geplaatst, zodat na verloop van tijd een overzicht beschikbaar komt mits je de metingen regelmatig uitvoert.

De meting van het stresslevel is beschikbaar in een beperkt aantal landen, uit onze test blijkt dat Nederlandse gebruikers er in ieder geval mee aan de slag kunnen gaan.