1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple biedt ontwikkelaars met iOS 8 de mogelijkheid om zelf een toetsenbord te ontwikkelen voor het mobiele besturingssysteem, zo werd gisteren bekendgemaakt. Die mogelijkheid vindt al direct gretig aftrek: Fleksy, Swiftkey en Swype hebben al beloofd een toetsenbord uit te brengen.

Ontwikkelaars verzochten Apple al jarenlang om in iOS de mogelijkheid in te bouwen om een eigen toetsenbord systeembreed beschikbaar te stellen. Via creatieve oplossingen was het al wel mogelijk om toetsenborden van derden te gebruiken, maar dat ging alleen op voor individuele apps die erop waren aangepast. Apple zal ontwikkelaars met iOS 8 de mogelijkheid geven om het standaardtoetsenbord te vervangen.

Drie grote partijen hebben inmiddels al beloofd een toetsenbord voor iOS 8 te ontwikkelen. Fleksy biedt momenteel al een toetsenbord dat ontwikkelaars zelf moeten inbouwen, Swiftkey en Swype zullen het stukje software nog moeten maken, maar de ontwikkeling is al wel begonnen.

De voordelen van toetsenborden van derden gaan verder dan alleen kleuren of extra knoppen. Zo bieden Swiftkey en Swype de mogelijkheid om woorden te typen zonder de vinger van het scherm te halen, de autocorrectie wordt ook actiever bijgehouden.