2min

Opnieuw zijn er afbeeldingen uitgelekt van de nieuwe amoled-tablets van Samsung uit de Galaxy Tab S-serie. Het gaat om renders die Samsung op de eigen website gebruikt en aan media en partners beschikbaar stelt. De tablet in de renders zou de Samsung Galaxy Tab S 10.5 zijn. De nieuwe tablets uit de Galaxy Tab S-serie beschikken naar verluidt over AMOLED-schermen met een schermresolutie van 2560×1600 pixels en een vingerafdruksensor in de home-knop.

Volgens Evan Blass van de Twitter-account evleaks, die met regelmaat juiste informatie over telecomproducten vroegtijdig lekt, zou Samsung voornemens zijn de tablets volgende week aan te kondigen, waarna ze direct te bestellen zijn als pre-order. De bedoeling is dat de tablets vervolgens eind juni in de winkelschappen liggen. Of dat ook voor Nederland en België zal gelden is onduidelijk.


Samsung zal waarschijnlijk twee modellen presenteren, een kleine variant met een AMOLED-scherm van 8,4 inch en een grotere variant van 10,5 inch. De schermen zouden beschikken over dezelfde hoge schermresolutie als de Galaxy TabPro en NotePro lijn van 2560 x 1600 pixels. Beide modellen zouden ook identieke hardware krijgen welke bestaat uit een Exynos 5420 processor van eigen makelij, 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit welke ook nog uitbreidbaar is via een microSD-kaartje. Verder zou Samsung hebben gekozen voor een 8 megapixel camera aan de achterzijde en 2,1 megapixel aan de voorzijde en wordt de tablet standaard geleverd met Android 4.4.2 KitKat.

Tot slot zou Samsung net als bij de Galaxy S5 ervoor hebben gekozen om de vingerafdrukscanner toe te voegen aan deze tablets. De hartslagsensor zou wel achterwege zijn gebleven.