1 min

Phone Arena heeft van een gebruiker foto’s toegestuurd gekregen van een pre-productiemodel van de Samsung Galaxy F. Uit de foto’s blijkt onder andere dat de smartphone een fractie kleiner is dan de Galaxy S5, het is nog onduidelijk welk materiaal Samsung voor de behuizing gebruikt.

Op de foto’s is zichtbaar dat de Galaxy F of Galaxy S5 Prime aanzienlijk dunnere bezels krijgt dan de Samsung Galaxy S5 (review). Het QHD-scherm is met een afmeting van 5,3 inch naar verluidt 0,2 inch groter, maar door de dunne randen rondom het scherm is het toestel in zijn geheel alsnog kleiner dan Samsung’s huidige vlaggenschip.

De bron meldt niet van wat voor materiaal de behuizing gemaakt is. Op de foto lijkt het te gaan om geborsteld metaal, maar Samsung zou ook kunnen kiezen voor een imitatie zoals LG met de G3 (hands-on) ook heeft gedaan. Dit exemplaar van de Galaxy F is voorzien van een Snapdragon 801-chipset, maar het uiteindelijke model moet uitgerust worden met de snellere Snapdragon 805-chipset.

Verder is de Galaxy F voorzien van 3GB werkegeheugen en net als de Galaxy S5 water- en stofdicht. Het is afwachten op de officiële aankondiging van Samsung zelf, voordat we kunnen besluiten of deze foto’s de echte Galaxy F tonen.