1 min

Tags in dit artikel

, ,

Enkele weken terug werd bekend dat Google overwoog om alleen de domeinnaam van een pagina te tonen in de omnibar van webbrowser Chrome. Dit plan is in de ijskast gezet.

Het idee was om alle tekens achter de domeinnaam en de extensie onzichtbaar te maken, totdat er op de domeinnaam geklikt zou worden. Het verbergen van deze tekens zou de webbrowser zonder twijfel een schoner uiterlijk geven. De lege balk achter de domeinnaam zou bovendien meer uitnodigen om gebruik te maken van Google Search.

Voorlopig zal deze aanpak echter geen realiteit worden, zo maakte Peter Kasting van het ontwikkelteam van Chrome duidelijk, zonder een duidelijke reden op te geven. Google was de functie al bij een beperkt aantal Chrome-gebruikers aan het testen. Een deel van de feedback was negatief, omdat gebruikers van mening zijn dat de extra tekent waardevolle informatie kunnen bevatten. Zo is aan de url af te leiden op welk onderdeel van een website zij zich bevinden.

Je kan de functionaliteit momenteel wel testen door naar chrome://flags/#origin-chip-in-omnibox te navigeren en de functie in te schakelen.