1 min

De OnePlus One zal langer op zich laten wachten, vanwege de vondst van een kwetsbaarheid in de beveiliging van het toestel. Het toestel zou in mei worden uitgebracht, maar inmiddels zijn we al in juni en weten we nu waarom het toestel nog niet op grote schaal beschikbaar is.

De vertraging van de OnePlus One heeft betrekking op een probleem in de OpenSSL-beveiliging. Na de vondst van deze kwetsbaarheid werd het besluit genomen om de uitlevering van het toestel uit te stellen totdat het probleem opgelost zou zijn.

Vooralsnog kan OnePlus geen duidelijkheid scheppen over wanneer het veelgevraagde toestel zal worden uitgeleverd, er kan ook geen indicatie worden gegeven. De omvang van het probleem is daardoor ook geheel onduidelijk, wij veronderstellen dat het oplossen van een klein probleem weinig tijd zou moeten vereisen.

De OnePlus One is een high-end smartphone met een lage prijs. De smartphone beschikt over de Snapdragon 801-chipset en een scherm van 5,5 inch. Tevens is er 3GB werkgeheugen en de keuze uit 16 of 64GB opslagruimte, dat kost respectievelijk 269 of 299 euro. De OnePlus One draait op CyanogenMod 11S, dat gebaseerd is op Android.