1 min

De website van Samsung en een Indiase importlijst bevestigt onbedoeld dat de Galaxy Note 4 de beschikking zal krijgen over een scherm van 5,7 inch. Daarmee zal dit de eerste update uit de Galaxy Note-lijn worden waarbij de schermgrootte van de phablet niet omhoog gaat.

Vooralsnog is bij elke nieuwe smartphone uit de Galaxy Note-reeks de schermgrootte met 0,2 inch verhoogd. Het lijkt er aan de hand van een importlijst uit India en een UAProf-vermelding op Samsung’s website op dat het Koreaanse merk tevreden is met de schermgrootte van de Galaxy Note 3 (review), welke uitgerust is met een scherm van 5,7 inch.

Wel ondergaat de schermresolutie een fikse update. De Galaxy Note 3 toont 1080 bij 1920 pixels, maar de Galaxy Note 4 zal een Quad HD-resolutie tonen, ofwel 1440 bij 2560 pixels. Verder krijgt de Note 4 naar verwachting de beschikking over een Snapdragon 801- of 805-chipset, een 16 megapixel-camera met optische stabilisatie en een waterdichte behuizing. Ook wordt een kleine oplage van een variant met een gebogen scherm verwacht.

De aankondiging van de Galaxy Note 4 wordt verwacht in september, als de IFA-beurs in Berlijn plaatsvindt.