Nike lanceert toch een Android-app voor FuelBand

Abonneer je gratis op Techzine!

Nike heeft tegen alle verwachtingen in na twee jaar alsnog een FuelBand-app voor Android uitgebracht. Lange tijd hield het sportmerk de boot af omdat Android geen grootschalige ondersteuning voor de Bluetooth 4.0 LE-standaard heeft.

Het eerste FuelBand-product werd zo’n twee jaar geleden gelanceerd door Nike, in combinatie met een applicatie voor iOS. Een Android-app kwam er volgens Nike niet, omdat Google’s mobiele besturingssysteem standaard geen ondersteuning biedt voor Bluetooth 4.0 LE, een energiezuinige variant van de draadloze verbinding.

Nu kan een deel van de Android-gebruikers indien gewenst alsnog aan de slag. De applicatie wordt lang niet door alle Android-toestellen ondersteund, de minimale vereiste is de aanwezigheid van Android 4.3 Jelly Bean. Ook wordt alleen de FuelBand SE ondersteund. De app biedt vrijwel alle functies van zijn iOS-variant, zoals bijvoorbeeld het instellen en bijhouden van fitnessdoelen, NikeFuel bijhouden en synchronisatie met Nike+.

De uitgave van de FuelBand-app is opvallend omdat Nike vermoedelijk de stekker uit de ontwikkeling van de FuelBand heeft getrokken. Wel is het zo dat het sportmerk heeft aangegeven zich te willen richten op het bieden van apps die activiteit bijhouden.

De Nike+ FuelBand-applicatie is gratis te downloaden vanuit de App Store en Google Play.