1 min

Een functie die Android- en iOS-gebruikers al jarenlang tot hun beschikking hebben zal waarschijnlijk binnenkort ook voor Windows Phone-aanhangers uitgerold worden. Het besturingssysteem krijgt vermoedelijk ondersteuning voor het maken van mappen op het hoofdscherm.

Door het ene icoon op het andere te slepen kunnen Windows Phone-gebruikers binnenkort een map op hun hoofdscherm maken. Dit staat te lezen in een handleiding die Nokia Power User heeft ontdekt. Vooralsnog moeten gebruikers het stellen met een individuele tegel per applicatie, al heeft Nokia in sommige toestellen wel ondersteuning voor mappen ingebouwd.

Als Windows Phone 8.1 (review) deze functie krijgt, lijkt het waarschijnlijk dat ook Windows 8.1 (review) ervan wordt voorzien. Vooralsnog is het in de Modern UI van het desktopbesturingssysteem eveneens niet mogelijk om mappen met applicaties te maken.

Het is nog onduidelijk wanneer de nieuwe functie zal worden uitgerold. Microsoft heeft dit jaar nog meerdere updates voor Windows Phone 8.1 op de planning staan, zo maakte het bedrijf duidelijk op een evenement waar Techzine aanwezig was.