1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft is begonnen met de uitrol van de Cyan-update voor Windows Phone-toestellen van Nokia. De update brengt Windows Phone 8.1, plus extra functionaliteiten die door Nokia zijn ontwikkeld. Vooralsnog is de update niet voor Belgische en Nederlandse gebruikers beschikbaar.

De Cyan-update wordt in verschillende landen al uitgerold, zoals om Finland, Spanje en Thailand. Microsoft India maakte bekend dat de update in de tweede week van juli moest komen, maar sommige landen lijken daar dus op vooruit te lopen. De uitrol van updates verloopt vaak ook gefaseerd, niet alle gebruikers krijgen er direct de beschikking over.

De update geeft Windows Phone-eigenaars de beschikking over Windows Phone 8.1. De nieuwe versie van Microsoft’s mobiele besturingssysteem is onder andere voorzien van een notificatiecentrum met schakelaars voor bijvoorbeeld Bluetooth en WiFi. Ook kunnen gebruikers een extra rij tegels aan het startscherm toevoegen, plus een afbeelding voor de achtergrond. De Kalender-app beschikt voortaan ook over een weekweergave en de energiezuinige Bleutooth 4.0 LE-standaard wordt ondersteund. Wil je meer weten over Windows Phone 8.1, lees dan onze recensie.

Nokia voegt ook verschillende eigen zaken toe, zoals een eigen Camera-app die de functies van de PureView-camera’s beter benut. Ook brengt de Cyan-update ondersteuning voor de Nokia Treasure Tag.