1 min

Adobe heeft een nieuwe update voor de Flash Player beschikbaar gesteld. De update zorgt ervoor dat enkele fikse kwetsbaarheden worden weggestreken. Adobe geeft de update de hoogste prioriteit en we raden daarom aan om de patch zo snel mogelijk te installeren.

Eén van de kwetsbaarheden in de Flash Player maakt het bijvoorbeeld mogelijk om bij het bezoek van bepaalde websites op afstand de controle over het gehele systeem te krijgen. Volgens een beveiligingsexpert stelt deze kwetsbaarheid kwaadwillenden ook in staat om cookies te stelen en daarmee in te loggen op verscheidene websites zoals eBay, Google, Instagram en Tumblr. Sommige diensten hebben de kwetsbaarheid intern ook opgelost. Het is onduidelijk of er actief misbruik is gemaakt van de kwetsbaarheid.

De nieuwe versie van de Flash Player is te downloaden op de website van Adobe, voor de besturingssystemen Linux, Mac OS X en Windows. De update wordt in de Chrome- en versie 10 en 11 van Internet Explorer-browsers automatisch geïnstalleerd, Flash is in deze browsers geïntegreerd en moet daarom apart geüpdatet worden.