2min

Tags in dit artikel

, ,

Vodafone heeft ervoor gekozen om twee 4G-smartphones onder het eigen merk uit te brengen. Het bedrijf koopt de toestellen in bij de Chinese fabrikant YTC en vervolgens worden ze voorzien van een Vodafone-logo en Vodafone-sausje. Het gaat om twee redelijk goedkope smartphones.

De eerste Vodafone-smartphone is de Vodafone Smart 4 power en is per direct leverbaar voor 199,99 euro in het zwart en het wit. Voor dat geld krijg je een toestel met een 5 inch IPS-scherm en een schermresolutie van 960×540 pixels. Aan de binnenkant bevindt zich een quad-core processor van MediaTek (MTK 6582M) met een kloksnelheid van 1,3 GHz, 4GB aan opslagcapaciteit (uitbreidbaar via micro-SD) en 1 GB aan werkgeheugen. Verder voorziet het toestel in een 5 megapixel camera met autofocus en LED-flitser aan de achterzijde en een 0,3 megapixel camera aan de voorzijde. De accucapaciteit is 3000 mAh. Vodafone levert het toestel gratis in combinatie met een abonnement. Boven het artikel is het toestel afgebeeld.


Op 4 augustus volgt nog een tweede 4G-toestel van Vodafone. De Vodafone Smart 4 Turbo wederom verkrijgbaar in het wit en het zwart maar voor een iets lagere prijs van 119,99 euro. Voor dat geld krijg je een smartphone met een 4,5 inch scherm met een schermresolutie van 850×480 pixels. Aan de binnenkant zit wederom een quad-core processor maar ditmaal een Qualcomm Snapdragon 400 met een kloksnelheid van 1,2 GHz, wederom 4GB aan opslagcapaciteit (uitbreidbaar via microSD) en 1 GB aan werkgeheugen. De toestellen beschikken over dezelfde camera’s als het eerdere model, een 5 megapixel camera met autofocus en LED-flitser aan de achterzijde en 0,3 megapixel aan de voorzijde. De accucapaciteit is een stuk lager met 1880 mAh. Dit toestel is los verkrijgbaar in een prepaid-bundel met 1GB aan dataverkeer. Boven deze alinea is een afbeelding van het toestel te zien.