1 min

In thuishaven Zuid-Korea heeft LG een snellere versie van de G3 gepresenteerd. De nieuwe variant is voorzien van een Snapdragon 805-chipset en ondersteunt de snellere 4G-standaard LTE-A. Vooralsnog komt de LG G3 LTE-A alleen in Zuid-Korea op de markt.

De originele LG G3 (review) is uitgerust met een Snapdragon 801-chipset, welke in onze recensie toch een beetje onderdeed ten opzichte van andere vlaggenschepen. Dat zal met de Snapdragon 805-chipset wellicht een ander verhaal zijn, al moeten we nog een toestel met die chipset in handen krijgen om dat definitief te weten.

In ieder geval heeft de Snapdragon 805-chipset de beschikking over een quad-core processor die geklokt is op 2,7 GHz, wel betreft het nog steeds een 32bit-chip. Ook is er een Adreno 420 als GPU geïntegreerd. Waar de originele G3 nog in varianten met 2- en 3GB aan werkgeheugen uitkwam, zal dat bij de G3 LTE-A altijd 3GB zijn.

De LG G3 LTE-A is vanaf 25 juli in Zuid-Korea beschikbaar in de kleuren goud, wit en zwart. Over andere markten is nog niets bekend.