1 min

Met een nieuwe update voor de Galaxy S5 belooft Samsung dat het vlaggenschip betere prestaties zal krijgen. De update bestaat uit twee delen.

De Samsung Galaxy S5 (review) is voorzien van een Snapdragon 801-chipset, momenteel het beste dat de markt te bieden heeft. Toch kan er nog wel meer uit die hardware worden gehaald, blijkt nu. Samsung geeft bij de vrijgave van een nieuwe update namelijk aan dat de prestaties verbeterd worden.

Hoe groot de prestatiewinst is wordt niet aangegeven, maar de Galaxy S5 presteerde in onze recensie absoluut niet slecht. De high-end smartphone nam tot gisteren de troon in beslag als het aankomt op systeemprestaties, maar de OnePlus One (review) overtrof Samsung’s toestel. Wat grafische prestaties betreft lijkt er nog wel ruimte voor verbetering: veel andere Snapdragon 801-toestellen doen het beter.

De update komt in twee delen, gezamenlijk nemen de updates bijna 200MB in beslag. De verspreiding verloopt zoals gewoonlijk gefaseerd, het kan dus nog dagen of weken duren voordat je de update ziet verschijnen.