‘HTC werkt aan aangepaste One M8 met Windows Phone’

Abonneer je gratis op Techzine!

Verschillende bronnen melden dat HTC zou werken aan een aangepaste versie van de HTC One M8, deze versie zou niet op Android draaien maar op Windows Phone. HTC zou dit toestel mogelijk al in augustus of september op de markt willen brengen.

Voor fabrikanten zou het erg prettig kunnen zijn als ze smartphones met dezelfde hardware kunnen uitbrengen in een Android en Windows Phone-versie, maar helaas is dat nog niet zo makkelijk. De ondersteuning van hardware is onder Windows Phone een stuk beperkter. Zo zal HTC diverse aanpassingen moeten doen aan de HTC One M8 wil dit toestel met Windows Phone kunnen worden uitgebracht.

Zo biedt Windows Phone 8.1 geen ondersteuning voor de dual-camera oplossing, maar ook mist er ondersteuning voor de Snapdragon 801-chip. HTC zal terug moeten vallen op de Snapdragon 800 of 800 Pro. Gisteren schreven we over de GDR1-update die onderweg is voor Windows Phone 8.1, vanaf die update kan Windows Phone ook overweg met interactieve covers zoals de Dot View Case en de Snapdragon 800 Pro.

In onze review van de HTC One M8 kwam naar voren dat het toestel op vrijwel alle fronten uitstekend is, wij waren vooral teleurgesteld over de dual-camera. Mocht HTC ervoor kiezen de dual-camera in te ruilen voor een fatsoenlijke 13 megapixel-camera, dan zou dit weleens een heel goed toestel kunnen worden.