1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

HP maakt op dit moment geen smartphones maar ze werken wel aan een smartwatch. HP is een samenwerking aangegaan met de winkelketen Gilt voor het maken van een smartwartch die werkt met zowel Android als iOS. De Amerikaanse ontwerper Michael Bastian is verantwoordelijk voor het ontwerp.

De smartwatch van HP, waarvan de naam op dit moment nog onbekend is, krijgt een ronde roestvrijstalen behuizing van 44mm. Verder kunnen de bandjes van het horloge worden verwisseld, er is gekozen voor zwart rubber, bruin leer, olijfgroen nylon en een gelimiteerde zwarte editie. De ontwerper geeft aan dat die zich heeft laten inspireren door luxe auto’s en dan voornamelijk het dashboard.

Waar Bastian verantwoordelijk is voor het ontwerpen van het horloge is het de taak van HP om voor het slimme gedeelte te zorgen. HP zal de functies toevoegen zoals notificaties voor e-mai, berichten en gesprekken. Daarnaast moet er bediening komen voor muziek en apps. HP zou een eigen softwareplatform ontwikkelen voor deze smartwatch en niet gebruik gaan maken van Android Wear. Mogelijk is hiervoor gekozen omdat de horloge ook moet gaan samenwerken met iOS.

Naar verluidt komt de smartwatch dit najaar op de markt, maar details over het type scherm, hoeveelheid geheugen en prijs zijn er nog niet.