1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple heeft op het laatste moment besloten de iPhone 6 terug naar de tekentafel te sturen omdat het bedrijf niet tevreden was over de helderheid van het scherm. De productieketen moet nu flink aanpoten om voldoende schermen klaar te hebben voor de productie, meldt Reuters.

De iPhone 6 zal vermoedelijk op 9 september gepresenteerd worden en niet veel later op de markt worden gebracht. Maar Apple heeft op het laatste moment nog wijzigingen doorgevoerd en het is onduidelijk of dit ervoor zorgt dat het Amerikaanse bedrijf de beoogde lanceerdatum zal missen of dat de oplages beperkt zullen zijn.

De productie van de schermen heeft volgens twee bronnen van Reuters wel een deuk opgelopen door de wijzigingen die Apple op het laatste moment eist. Een gedeelte van juni en juli werd de productie van de schermen gepauzeerd in afwachting van de wijziging.

Volgens één van deze bronnen wil Apple het scherm zo dun mogelijk maken en daarom mocht er slechts één laag voor de verlichting achter geplaatst worden in plaats van de twee standaardlagen. Met deze configuratie bleek echter dat het scherm niet helder genoeg was en daarom moest de iPhone terug naar de tekentafel.

De productie is nu weer op pijl en de producenten werken op volle snelheid om de verloren tijd goed te maken, melden de bronnen.