1 min

Motorola introduceert begin september tijdens de IFA de Moto 360, de eerste ronde smartwatch. LG kwam gisteren ineens met een teaser waarin duidelijk wordt dat ook dit bedrijf een ronde smartwatch in ontwikkeling heeft. Vandaag meldt Sammobile dat ook Samsung zou werken aan een ronde smartwatch, een gerucht dat niet wordt bewezen en eigenlijk gewoon zeer voor de hand ligt.

Sammobile laat weten dat Samsung werkt aan een ronde smartwatch, Of de berichtgeving juist is valt moeilijk te zeggen, maar eigenlijk kan Samsung het zich niet veroorloven om niet te werken aan een ronde smartwatch. Samsung is de grootste fabrikant van mobiele producten en wil ook in de markt van wearables een grote rol spelen, als Motorola en LG dan met een ronde smartwatch komen, dan kan Samsung niet achterblijven. Het bedrijf heeft op dit moment al enkele modellen uitgebracht maar deze zijn allemaal vierkant. Een belangrijke vraag is meer of Samsung vast blijft houden aan het eigen Tizen voor de wearables of dat het toch meer zal gaan werken met Android Wear.

De markt voor wearables is nog hel pril en de producten die tot op heden zijn verschenen laten in veel gevallen nog wel het een en ander te wensen over. Zoals zo vaak met een nieuwe productsoort zijn de verschillen tussen de eerste generaties het grootst. Begin september zullen weer de nodige wearables gepresenteerd gaan worden die ook de nodige verbeteringen zullen brengen ten opzichte van de huidige producten.