1 min

Samsung biedt de Galaxy S5 Active momenteel exclusief via AT&T aan, maar het lijkt erop dat deze exclusiviteit binnenkort op zijn einde loopt. De robuuste smartphone zal dan ook binnenkort zijn opwachting maken in Europa en heeft een adviesprijs van 629 euro.

Sinds de aankondiging van de Galaxy S5 Active is het stil geweest rondom de extra stevige smartphone en dat heeft ook zo zijn reden: het toestel werd in onze regio niet verkocht. Daar komt volgens SamMobile binnenkort verandering in.

In Europa worden de groene en zilveren variant van de Galaxy S5 Active geïntroduceerd, de adviesprijs is volgens de bronnen 629 euro. Daarmee is de adviesprijs 70 euro lager dan die van de reguliere Galaxy S5 (review), al is dat toestel inmiddels ook al beduidend in prijs gezakt. Het is op dit moment nog wel onduidelijk wanneer de robuuste smartphone precies in de winkelschappen zal belanden.

De Galaxy S5 Active beschikt over een Full HD AMOLED-scherm van 5,1 inch en bevat een Qualcomm Snapdragon 801-chipset met een quad-core processor die tikt op 2,5 GHz. Verder is er 2GB werkgeheugen, 16GB interne opslag en ondersteuning voor microSD-kaartjes. De Active heeft een IP67-certificaat en kan tegen schokken en hoge temperaturen.