1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Naar aanleiding van de onrust die is ontstaan rondom de veiligheid van Apple’s iCloud beloofde het bedrijf de gebruikers in meer gevallen op de hoogte te stellen van verdachte handelingen met hun account. Apple voegt nu daad bij het woord, de eerste waarschuwingen zijn verzonden.

De eerste gebruikers van iCloud melden dat ze via de mail een melding hebben ontvangen dat hun iCloud-account via een nieuwe browser is gebruikt. Gebruikers moeten aan de hand van deze meldingen zelf nagaan of het om een legitieme sessie gaat, of dat er wellicht iets verdachts gaande is.

iCloud kwam in opspraak nadat naaktfoto’s van tientallen bekendheden op het internet verschenen, waarbij al snel werd beweerd dat iCloud een rol bij de digitale diefstal zou hebben gespeeld. Vooralsnog lijkt het erop dat kwaadwillenden de accountgegevens van de bekendheden hebben verkregen via phishing, waarna het extraheren van de foto’s kinderspel moet zijn geweest.

Apple’s CEO Tim Cook beloofde dat het bedrijf bij meer gebeurtenissen notificaties zou versturen naar gebruikers. Toch stelde de CEO ook dat de technische maatregelen slechts een deel van de effectiviteit van de beveiliging bepalen, als de gebruikers slechte wachtwoorden kiezen of ze rond laten slingeren, kan er fanalen gebeuren.