1 min

Microsoft zal aan het einde van deze maand de toekomst van Windows laten zien, de kans is groot dat ook Office aandacht zal krijgen tijdens dit evenement. The Verge weet hiervan alvast een voorproefje te verschaffen.

Naast een preview van de nieuwe versie van Windows wordt bij Microsoft ook de laatste hand gelegd aan een preview van een nieuwe editie van kantoorsuite Office. Volgens ingewijde bronnen zal Microsoft de Tell Me-hulp van Office Online ook in de nieuwe Office-software integreren. Hiermee kunnen gebruikers zaken opzoeken en vragen stellen.

Afgaande op de uitgelekte afbeeldingen zal Microsoft een donkerder thema aan Office toevoegen, volgens de bronnen was dit de meest gevraagde functie voor Office 2013, waarschijnlijk omdat Office 2010 deze optie wel bood. Zo’n thema is rustiger voor de ogen, maar misschien ook minder overzichtelijk. Het gaat echter enkel om een optie.

Outlook zou uitgebreidere opties krijgen voor de synchronisatie. Zo zou de mailclient bijvoorbeeld de mogelijkheid bieden om enkel de mail van de laatste 1, 3, 7 of 14 dagen te synchroniseren. De huidige Outlook biedt enkel de mogelijkheid om de mail van de laatste maand te synchroniseren. Door de termijn te beperken kan opslagruimte worden bespaard.