1 min

Samsung heeft vandaag stilzwijgend de Galaxy S5 Plus aan het assortiment toegevoegd. Het betreft hier een smartphone die identiek is aan de reguliere Galaxy S5, maar onder de motorkap voorzien is van een betere chipset en ondersteuning voor LTE Advanced.

Vooralsnog zonder enige bombarie heeft Samsung de Galaxy S5 Plus aan het aanbod van smartphones toegevoegd, zo ontdekte Android Planet. Het is mogelijk dat Samsung hiermee een foutje heeft gemaakt, het toestel wordt op het moment van schrijven namelijk alleen op de Nederlandse website van het bedrijf weergegeven.

Het nieuwe toestel beschikt over een Qualcomm Snapdragon 805-chipset, net als de Galaxy Note 4. De reguliere Galaxy S5 moest het doen met de Snapdragon 801-chipset. Dankzij de nieuwe chipset is er ook ondersteuning voor LTE Advanced-netwerken, in de volksmond ook 4G+ genoemd.

Afgezien van de verbeterde ingewanden blijft de Galaxy S5 Plus identiek aan de normale Galaxy S5. Zo behoudt het scherm de Full HD-resolutie, ook de afmetingen en het gewicht zijn ongewijzigd. Het is nog niet duidelijk wat de Galaxy S5 Plus voor prijskaartje zal krijgen en wanneer deze te koop zal zijn.