2min

Huawei heeft ook een tweede merk waarmee het smartphones op de markt brengt, dat merk is Honor. Tot op heden heeft Honor officieel nog niets gedaan in Europa, maar wel in China. Daar komt morgen verandering in, morgen zal Honor in Berlijn zichzelf en zijn eerste echte smartphone voor Europa presenteren.

Honor is dus een tweede merk van Huawei, het eerste voordeel is in elk geval dat Honor beter bekt dan Huawei. Of Honor ook een groot succes gaat worden in Europa, dat moeten we nog even bekijken. Met een nieuw merk nu nog voet aan de grond krijgen is immers niet makkelijk. Huawei heeft echter, als een van de weinige partijen, wel bewezen dat het dat kan. Over het merk Honor is al redelijk veel te vinden omdat ze in China al veel smartphones hebben uitgebracht, waarvan sommige via importkanalen ook in Europa terecht zijn gekomen. Die toestellen moeten vermoedelijk niet vergelijken worden met wat Honor voor Europa van plan is.

Alles duidt erop dat Huawei een compleet nieuwe strategie heeft bedacht. Honor lijkt echt als tweede merk gepositioneerd te worden, zoveel mogelijk los van Huawei. De mensen waarmee wij normaal gesproken contact hebben over smartphones van Huawei, zijn niet betrokken bij de lancering van dit merk in Europa.

Als we de marketingteksten van Honor een beetje ontleden, dan lijkt het merk vooral meer te willen bieden voor minder. Dat is echter nogal breed, zo zouden ze de concurrentie aan kunnen gaan met Motorola en goed werkende budget-smartphones uit kunnen brengen. Honor zou echter ook een smartphone uit kunnen brengen die meer doet denken aan de OnePlus One, een high-end toestel voor een lage midrange prijs. Uiteindelijk zit Huawei achter Honor en dat bedrijf is groot en krachtig genoeg om de markt flink op te schudden. Of ze dat ook gaat lukken, dat weten we morgen iets beter.

Morgen presenteert Honor zichzelf en zijn eerste smartphone in Berlijn aan de Europese media. Techzine zal daar ook bij aanwezig zijn.